SENIOR Classic

CENA 3740.00

POZOVITE NAS ili POPUNITE FORMULAR ZA UPIT KLIKOM OVDE

Pozovite 063/342-380 ili pošaljite mejl na zdravljeonlineshop@gmail.com

Category: Tag:

Description

SENIOR Classic – jedinstvena kombinacija neophodnih vitamina, minerala i probiotika

 

SENIOR Classic – jedinstvena kombinacija neophodnih vitamina, mikro i makroelemenata, prebiotika i serapeptaze (60.000 SPU). Potpomaže vitaminsko ­mineralni balans i doprinosi potpunom usvajanju hranljivih sastojaka. Održava ravnotežu crevne mikroflore, što ujedno utiče na jačanje imuniteta i poboljšanje subjektivnog osećaja.

Vitamini su veoma neophodni za svakodnevnu aktivnost, a uz SENIOR Classic nema potrebe da svakodnevno unosite 8 – 10 različitih tableta jer je skoro sve već u jednoj kapsuli. Snabdeva organizam neophodnim vitaminima i mineralima, doprinoseći njihovom potpunom usvajanju.

 • Održava ravnotežu crevne mikroflore
 • Jača imuni sistem
 • Učestvuje u preventivi avitaminoze
 • Poboljšava proces varenja i apsorpciju hranljivih sastojaka
 • Doprinosi potpunom usvajanju svih vitamina i minerala.
 • Preventiva je avitaminoze.
 • Reguliše razmenu materija.
 • Daje energiju, vedrinu i dobro raspoloženje.
 • Smanjuje nivo „lošeg“ holesterola.
 • Učestvuje u preventivi osteoporoze.
 • Ublažava bol.
 • Ubrzava eliminaciju gnoja i hematoma.
 • Smanjuje upalne procese.
 • Pomaže kod iskašljavanja.

Ovaj jedinstveni kompleks hrani i produžava životni vek svake ćelije. Za razliku od drugih vitaminsko mineralnih proizvoda, kompleks SENIOR Classic sadrži inulin, koje podržava fiziološki balans mikroflore, unapređuje rad organa za varenje i pomažu kod rešavanja problema poput opstipacije, dijareje i nadimanja. Optimalni balans blagotvorno deluje na sve sisteme organizma, povećavajući životni tonus i obezbeđujući organizam energijom, a čoveka odličnim raspoloženjem.

Život predstavlja sinergiju vitamina i minerala i njihov adekvatan unos u organizam. Time se podržava proces razmene materija, jača imunitet i štiti organizam od negativnih spoljašnjih uticaja. Ipak, usvajanje vitamina i minerala je nemoguće ako je narušena naša crevna mikroflora.

SENIOR Classic dostavlja hranljive materije u svaku ćeliju našeg organizma, produžavajući joj tako životni vek. U sastavu kompleksa SENIOR Classic su svoje mesto našli vitamini i minerali, dopunjeni inulinom i serapeptazom. Zajedno povećavaju imunitet i fizičku aktivnost, doprinose zaštiti od starenja organizma i podržavaju zdravlje svih sistema istog.

Inulin – prirodni probiotik, stimuliše rast „dobrih” bakterija u crevima i obezbeđuje bolјu apsorbciju vitamina i mikroelemenata u organizam.

Vitamini i minerali su neophodne komponente ishrane koji u organizmu ispunjavaju važne fiziološke funkcije: obezbeđuju regulaciju razmene materija, procese rasta i razvoja organizma, podršku fiziološkog biohemijskog balansa.

U procesu razmene materija, vitamini među sobom stupaju u različite privremene veze. Ove veze mogu biti veoma kratkotrajne ili relativno otporne. Vitamini, pre svega, pomažu jedan drugom, zamenjuju jedan drugog, ukoliko u nekom trenutku jednog od njih nema. Na primer, vitamin E i vitamin B6 pojačavaju aktivnost vitamina C i B1, čije se zalihe veoma brzo troše u uslovima hladne klime. А sinergija vitamina E i C čine moćan antioksidantni kompleks. Pored toga, inulin karakteriše imunostimulativno i adaptogeno svojstvo (povećava opštu izdržljivost organizma kod delovanja ekstremnih faktora).

Pored toga što vitamini odlično deluju jedan na drugog, oni se odlično slažu i sa mineralima. Jedno od najpoznatijih ovakvih delovanja je delovanje između magnezijuma i vitaminа B6, koji se odlično međusobno dopunjuju i podržavaju zdravlje nervnog sistema.

Magnezijum je „element spokoja“ i najneophodniji mineral za nervni sistem. Upravo uz magnezijum, nervne ćelije mogu da dobijaju i prenose nervne impulse i da ostvaruju stabilan rad čitavog nervnog sistema. U sinergiji sa kalcijumom, koji obezbeđuje smanjenje nervne napetosti, magnezijum učestvuje i u podršci tonusa krvnih sudova. Sa svoje strane, vitamin B6 poboljšava usvajanje magnezijuma i njegov metabolizam u ćeliji, ima sposobnost da fiksira magnezijum u ćeliji što je veoma važno, pošto se ovaj makroelemenat brzo izbacuje iz organizma.

Ovom delovanju se mogu dodati vitamini PP, B12, C, E i cink, gde vitamin PP i cink normalizuju imunološku reakciju organizma; vitamin C i B12 deluju kao antihistaminici, а vitamin E povećava sposobnost ćelija da se izbore sa stranim materijama, čime se povećava moćna zaštita kod alergijskih stanja.

Bez obzira na to što vitamini i minerali nisu građevinski materijal za ćelije našeg organizma, njihov adekvatan pristup može da deluje na te procese, ali i da olakša tok mnogobrojnih bolesti. Na primer, kod artritisa i poliartritisa su neophodni inulin, serapeptazavitamini B grupe, C i E, ali i selen. Uzajamnim delovanjem sa inulinom, serapeptazomvitaminima C i E, selen doprinosi njihovoj antioksidantnoj aktivnosti, čime se sprečava razorno delovanje slobodnih radikala, smanjujući upale i bolove i poboljšava pokretljivost zglobova. Kompleks vitamina B grupe smanjuje otečenost tkiva i poboljšava mikrocirkulaciju.

Inulin, najefikasniji prebiotik na svetu koji je deo kompleksa Di Reset, pomaže u izbacivanju teških metala, radionuklida, holesterola i različitih toksina i čiste krv. Dospevši u krv, inulin ostvaruje svoju antitoksičnu funkciju vezujući se za hemijske elemente koji spolja dospeju u organizam.

Kada dospe u digestivni trakt, inulin prolazi u neizmenjenom vidu kroz želudac i tanko crevo, a u debelom crevu ispoljava svoja funkcionalna svojstva, selektivno stimulišući rast i metaboličku aktivnost bifidobakterija i laktobacila. Na takav način inulin podržava razmnožavanje bifidobakterija debelog creva kojih treba da ima više u odnosu na druge vidove bakterija. Inulin doprinosi i boljoj usvojivosti mnogobrojnih vitamina i minerala, posebno kalcijuma, magnezijuma, bakra, cinka, gvožđa i fosfora.

Jednu od vodećih uloga kod ateroskleroze ima hrom, koji učestvuje u regulaciji metabolizma holesterola i doprinosi smanjenju njegovog nivoa u krvi. Bakar i mangan su neophodni za ubrzavanje procesa zarastanja rana, ali i za formiranje vezivnog tkiva — kolagena i elastina. Bakar ima protivupalno i antiseptičko dejstvo.

Šta treba reći o takvom sistemskom oboljenju skeleta koje se karakteriše gubitkom koštane mase, kao što je osteoporoza? U navedenom slučaju je neophodan kompleks vitamina i minerala, a posebno kalcijuma, magnezijuma, mangana, cinka i vitamina B grupe.

Mangan je neophodan za funkcionisanje fermenata koji učestvuju u formiranju koštanog tkiva, a cink ima važnu ulogu u procesima razmene materija.

Kompleksi vitamina i minerala su posebno potrebni kod stresa, premora i depresije. Upravo vitamini B grupe, takozvani vitamini protiv stresa se preporučuju kod velikog psihoemocionalnog opterećenja. Kombinovanom primenom ovih vitamina sa magnezijumom, kalcijumom i cinkom se ubrzavaju procesi regeneracije povređenih nervnih vlakana i stimulišu prirodni mehanizmi regeneracije funkcija nervnih tkiva.

Nije tajna da vitamini i minerali koji su u sastavu ovog biološkog kompleksa, brže i efikasnije deluju, nego vitamini i minerali koji se unose hranom. Ali, da li su oni 100% usvojivi od strane našeg organizma? U sastavu kompleksa SENIOR Classic su korisne bifidobakterije, koje ne samo da obezbeđuju očuvanost vitamina i minerala, već i njihovu potpunu usvojivost u organizmu. Osim toga, inulin učestvuje u metabolizmu i procesima varenja hrane, reguliše rad crevnog sistema, podržava ravnotežu njegove bakterijske flore i jača imunitet.

Serapeptaza ima snažno antiinflamatorno (protiv upalno) dejstvo, blokira oslobađanje amina koji prouzrokuje bol u zapaljenom tkivu, antiedematozno (smanjuje otok), mukolitičko (razlaže sluz) i fibrinolitičko (razlaže fibrin) dejstvo.

Serapeptaza efikasno uklanja bol u telu i otoke, dok istovremeno smanjuje mogućnost stvaranja tromba i tromboza koje uzrokuju srčani napad i moždani udar. Time radi na očuvanju kardiovaskularnog sistema i prevenciji kardiovaskularnih bolesti koje su vodeće zdravstvene tegobe nezavisno od uzrasta osobe i dela planete.

Serapeptaza poboljšava dejstvo antibiotika, pospešuje razvodnjavanje i eliminaciju šlajma, gnoja i hematoma, pomaže kod upala sinusa i značajno ubrzava oporavak. Izuzetno je pogodna za sportiste jer potpomaže proces zaceljivanja povreda, a preporučljiva je i za pacijente tokom postoperativnog oporavka. Ujedno pomaže kod kašlja i iskašljavanja.

Primera primene vitamina i minerala i njihovog uzajamnog delovanja je mnogo. Pogrešno je mišljenje da je kod raznih oboljenja dovoljno unositi određene vitamine i minerale, zato što je, kod ispoljenog deficita bar jednog od njih, neophodno unositi čitav niz istih u cilju pojačavanja preventivnog delovanja, što se postiže takvim proizvodom kao što je SENIOR Classic.

SASTAV:

Inulin, Serapeptaza, vitamini C, Е, PP, B1, B2, B5, B6, B9, B12, H, cink, beta-karoten, bakar, mangan, hrom, selen.

Količina: 60 kapsula

Neto masa: 51,82 g

AKTIVNI SASTOJCI: 1 kapsula
(863,7 mg)
%NRV*
Vitamin C 60 mg 75%
Vitamin E 10 mg α-TE** 83%
Vitamin B1 0,6 mg 55%
Vitamin B2 0,8 mg 57%
Niacin 9,0 mg NE*** 56%
Vitamin B6 0,8 mg 57%
Folna kiselina 200 mg 100%
Pantotenska kiselina 2,3 mg 38%
Vitamin B12 1,5 mg 60%
Biotin 50 mg 100%
ß-karoten 7 mg *****
Cink 5 mg 50%
Hrom 25 mg 62%
Bakar 1 mg 100%
Selen 50 mg 91%
Mangan 1,7 mg 85%
Inulin 500 mg *****
Enzim serapeptaza 26 mg ( 60.000 SPU****) *****

* NRV – nutritivna referentna vrednost
** TE = α-tokoferol ekvivalent
*** NE = niacin ekvivalenti
**** SPU – serapeptazne jedinice za aktivnost enzima
***** – nutritivna referentna vrednost nije ustanovljena

Sve proizvode kompanije  Vision Classic pogledajte OVDE

CENA 3740.00

Za dodatne informacije o ovom proizvodu, kao i o načinu njegovog poručivanja popunite sledeću formu:

Sve proizvode sa sajta www.VisionProizvodi.In.Rs možete dobiti na kućnu adresu za Srbiju a za

Beograd kako se dogovorimo.

Proizvode isporučujemo u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Republici Srpskoj, Hrvatska, Makedoniji, Sloveniji i dr.

Proizvode  sa sajta www.VisionProizvodi,In.Rs možete kupiti samo od distributera kompanije.
pozovite već danas – 00 381 63 342 380

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “SENIOR Classic”