JUNIOR Classic

CENA 4200.00

POZOVITE NAS ili POPUNITE FORMULAR ZA UPIT KLIKOM OVDE

Pozovite 063/342-380 ili pošaljite mejl na zdravljeonlineshop@gmail.com

Category: Tag:

Description

JUNIOR Classic – Doprinosi pravilnom razvoju deteta

 

JUNIOR Classic kompleks sadrži „zlatni“ komplet vitamina i minerala, neophodnih za dečiji organizam. On pruža detetu sve makro- i mikroelemente, neophodne za zdrav rast.

Delujući na ćelijskom nivou, aktivni sastojci kompleksa JUNIOR  Classic obuhvataju sve sisteme dečijeg organizma, obezbeđujući svestrani razvoj deteta u periodu aktivnog rasta. Njihov neprekidan rad omogućuje da detetov razvoj protekne normalno.

Pogledajmo delovanje komponenata proizvoda JUNIOR  Classic na primerima osnovnih sistema dečijeg organizma.

Za normalan rad nervnog sistema, ostvarivanje umnih procesa i održavanje dobrog sna, deci su neophodni, pre svega, vitamini B grupe.

Vitamin B1 učestvuje u prenosu nervnih impulsa, a vitamin B6 doprinosi obrazovanju serotonina (hormona sreće), koji povećava kognitivnu i motoričku aktivnost, a time i raspoloženje deteta.

Vitamin B6, takođe, učestvuje u normalizaciji ponašanja mališana, pošto doprinosi obrazovanju nervnih završetaka, uključenih u proces prenosa nervnih impulsa.

Vitamini C i E, kao moćni antioksidansi, štite moždane nervne ćelije od delovanja slobodnih radikala, sprečavaju osećaj zamora i razdražljivost koji su veoma karakteristični za decu. Za poboljšanje pamćenja, sposobnosti za učenjem i koncentraciju, deci je neophodan vitamin E. On štiti moždane ćelije i neurone od peroksidacije, sprečava prenos nervnih impulsa u mozak čime poboljšava koncentraciju. Za rad mozga su važni i vitamini B grupe i cink.

Vitamin C podržava imunitet i štiti organizam od infekcija. Poseduje jaka regenerativna i antioksidantna svojstva, efikasan je antihistaminik, što sa svoje strane smanjuje neprijatne posledice prehlade, uključujući upale, curenje iz nosa i bolove.

Vitamini B grupe poboljšavaju zaštitna svojstva organizma i doprinose razvoju antitela. Minerali kao što su cink, gvožđe i magnezijum će pomoći da se aktivira ćelijska zaštita a ujedno su osnovni makro- i mikroelementi koji poboljšavaju pamćenje.

Osim toga, gvožđe je neophodno za zdravlje krvi i za sprečavanje anemije. Gvožđe je stalni deo hemoglobina koji aktivno učestvuje u prenosu kiseonika. Za dostavu kiseonika su odgovorni i vitamini B6 i B9, koji obezbeđuju formiranje crvenih krvnih zrnaca (eritrocita).

Cink normalizuje procese hematopoeze, a magnezijum podržava kardiovaskularni sistem u celosti.

Magnezijum doprinosi normalizaciji nestabilnog i lakog sna, delujući umirujuće na osetljiv nervni sistem.

Delujući u kompleksu, ova tri elementa pomažu detetu da se koncentriše i smanji razdražljivost, posebno u vreme procesa učenja. Isto tako, u vreme velikog opterećenja u školi su važni vitamini B grupe koji kompleksno deluju na mozak.

Vitamin B6 utiče na poboljšanje apetita, smanjuje umor i razdražljivost deteta.

Ogroman značaj za formiranje novih ćelija ima vitamin B9, koji sprečava slabost, bled izgled lica, glavobolju, loš apetit i san, kao i poremećaj u koordinaciji pokreta. Zbog toga je ovaj proizvod obavezan element ishrane svakog mališana.

Za obrazovanje novih ćelija je odgovoran i vitamin B12. Osim toga, on učestvuje u rastu kostiju i otklanja nervnu napetost.

Vitamini B grupe sprečavaju probleme sa crevima, normalizuju rad digestivnog trakta i razmenu materija. Pomažu dečijem organizmu da hranu pretvori u energiju, koja je neophodna za normalan rad sistema organa za varenje. Aktivno učešće u regulaciji razmene ugljenih hidrata i lipida na sebe preuzima hrom.

Magnezijum se smatra za jedno od najboljih sredstava za smanjenje kiselosti želudačnih sokova. Preporučuje se protiv bolova u stomaku, gorušice i nelagodnih osećaja.

Jod reguliše razmenu materija i energije, rad nervnog sistema i mozga, temperaturu tela, rast i razvoj. Jod je mikroelemenat koji je jednostavno neophodan za intelektualni razvoj deteta. Potvrđena je činjenica da je koeficijent inteligencije direktno povezan sa sadržajem jodа u organizmu, budući da je jod zalog uspešnog umnog, fizičkog i psihičkog razvoja.

Osnovno ulaganje u zdravlje kostiju i zuba daje vitamin D3. On se brine o usvajanju kalcijuma u crevima i sprečava njegovo prekomerno izbacivanje iz bubrega. Vitamin D3 obezbeđuje optimalno usvajanje kalcijuma za obrazovanje zdravih kostiju. Veliki značaj za formiranje koštanog i vezivnog tkiva ima mangan.

Selen, bakar, vitamini C, E, beta-karoten štite dečiji organizam od neprijatnog delovanja okolne sredine. Ima, ne samo visoku antioksidantnu aktivnost, već i imunostimulativno i adaptogeno dejstvo i odlično čuva pamćenje.

Hrom normalizuje nivo glukoze u krvi i obnavlja tolerantnost na nju kod dece sa nedostatkom proteina i energije. On, kao i mangan, aktivno utiče na sintezu holesterola i doprinosi smanjenju njegovog nivoa u krvi. U periodu aktivnog rasta, za dečiji nervni i imuni sistem neobično veliki značaj ima mangan.

Vitamin C podržava zdravlje kostiju i zuba, ubrzava sposobnost bržeg zarastanja rana. Učestvuje u sintezi kolagena, važne strukturne komponente kože, krvnih sudova, tetiva, ligamenata i kostiju.

Vitamin K je poznat kao koagulacijski vitamin, što znači da ima nezamenljivu ulogu u zgrušavanju krvi. U jetri se stvara nekoliko vrsta proteina koji kao neaktivni putuju krvlju. Ukoliko u organizmu dođe do krvarenja (bilo spontano ili kao posledica povrede), vitamin K zajedno sa kalcijumom, omogućuje aktiviranje proteina (faktora) zgrušavanja. Sada kao aktivne forme, na mestu krvarenja proteini formiraju ugrušak čime se zaustavlja krvarenje. Vitamin K pozitivno utiče na mineralni sadržaj i gustinu kostiju, pružajući na taj način zaštitu od osteoporoze u kasnijim godinama. Vitamin K aktivira osteokalcin, koji ima ključnu ulogu u ugradnji kalcijuma u koštano tkivo.

Magnezijum smanjuje rizik od krtosti i lomljivosti kostiju kod dece, ima važnu ulogu u mehanizmu kontrakcije mišića i energetskim procesima. Beta-karoten održava kožu, kosu i kosti u zdravom stanju. Čuvar je i regenerator dobrog vida, i doprinosi normalnom radu mrežnjači oka. Očima je neophodan i vitamin C, jer bez njega organizam neće moći da stvara antioksidantnu zaštitu za organe vida.

JUNIOR Classic je veoma prijatan za konzumiranje: napravljen je u obliku tabletica za žvakanje sa prirodnim ukusom jagode, koji asocira decu na bombone.

 • Doprinosi fizičkom razvoju
 • Povećava otpornost organizma na bolesti
 • Jača zube i kosti
 • Stimuliše mentalni razvoj
 • Izvor vitamina
 • Dopunjuje nedostatak vitamina i joda u dečijem organizmu.
 • Doprinosi razvoju dečijeg organizma u celosti.
 • Deluje na fizički, umni i psihički razvoj deteta.
 • Podržava rad nervnog sistema.
 • Povećava brzinu reakcije, pažnju, pamćenje i strpljenje.
 • Otklanja razdražljivost i poboljšava san.
 • Reguliše razmenu materije i energetski status dečijeg organizma.
 • Pozitivno utiče na rad želudačno-crevnog trakta, popravlja apetit.

SASTAV:

Gvožđe, cink, mangan, bakar, hrom, jod, vitamini B1, B2, B3, B5, B6, biotin, folna kiselina, B12, C, K, D3, E, magnezijum, selen i beta-­karoten.

Količina: 60 tableta za žvakanje

Neto masa: 60 g

Aktivni sastojci: Jedna tableta (1 g) sadrži: %NRV*
Gvožđe 3,1 mg 22,1%
Cink 2,67 mg 26,7%
Mangan 0,45 mg 22,5%
Bakar 190 mg 19,0%
Hrom 9,5 mg 23,7%
Jod 28 mg 18,7%
Vitamin B1 0,43 mg 39,1%
Vitamin B2 0,64 mg 45,7%
Niacin 5,26 mg NE 32,9%
Pantotenska kiselina 1,18 mg 19,7%
Vitamin B6 0,54 mg 38,6%
Biotin 7,75 mg 15,5%
Folna kiselina 110 mg 55,0%
Vitamin B12 0,63 mg 25,2%
Vitamin C 22 mg 27,5%
Vitamin E 3,15 mg α-TE** 26,2%
Vitamin K 34 mg 45,3%
Vitamin D3 2,7 mg 54,0%
Magnezijum 56,25 mg 15%
Selen 5 mg 9%
Beta-karoten 1700 mg **

*NRV – nutritivna referentna vrednost
** – nutritivna referentna vrednost nije ustanovljena
***α-TE=α-tokoferol ekvivalent

Sve proizvode kompanije  Vision Classic pogledajte OVDE

CENA 4200.00

Za dodatne informacije o ovom proizvodu, kao i o načinu njegovog poručivanja popunite sledeću formu:

Sve proizvode sa sajta www.VisionProizvodi.In.Rs možete dobiti na kućnu adresu za Srbiju a za

Beograd kako se dogovorimo.

Proizvode isporučujemo u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Republici Srpskoj, Hrvatska, Makedoniji, Sloveniji i dr.

Proizvode  sa sajta www.VisionProizvodi,In.Rs možete kupiti samo od distributera kompanije.
pozovite već danas – 00 381 63 342 380

 

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “JUNIOR Classic”